Om Olav

En Skandinavisk vagabond: Född och uppväxt i Norge, utbildad i Danmark, har bott och arbetat i Sverige sedan 1991.

Redan som 17 åring visste jag att jag ville arbeta med människor och hälsa, helst som Fysioterapeut.

Efter att ha arbetat 1 år som vårdbiträde (som var ett krav för att komma in på utbildningen) flyttade jag som blivande 20 åring till Skodsborg strax norr om Köpenhamn för att studera de närmsta 4 åren på Skodsborg Fysioterapiskole.

Det var långa dagar från 8-18, de sista 2 åren hade vi halvdagspraktik med patienter. Detta gjorde att jag var väl förberedd till min första (och enda) anställning som Distriktssjukgymnast i Norrköping.

I Juni 1992 fick jag möjligheten att flytta till Östersund för att arbeta på det som under -90 talet var Östersunds största gruppraktik; Metropolen. Att bli egenföretagare och arbeta i ett Team av engagerade kollegor var otroligt lärorikt. Under de kommande 10 åren utbildade jag mig inom Idrottsmedicin och Ortopedisk Manuell Terapi.

"Fysioterapin Olav Åserud" - den Praktik jag driver idag, är belägen nära Sjukhuset. Här har jag varit sedan 2003 och arbetar idag främst med rehabilitering av rygg och nackbesvär. De senaste åren har jag även engagerat mig mycket i hantering av patienter med stressymptom, utbrändhet, kronisk smärtsyndrom samt att lära äldre att hantera utmaningarna med kroppens åldrande.

Du kan läsa mer om praktiken under fliken "Fysioterapi"

Tack för att du tog dig tid att kika in på min sida 🙂